مربا به رنده شده
مواد لازم و طرز تهیه
به 1کیلو
شکر 900گرم
جوهر لیمو 1ق م
آب حدود3 پيمانه
دانه هل تعدادی
به را می شوئیم و خشک می کنیم سپس چهارقاچ کرده و هسته هایش را می گیریم و با رنده رنده می کنیم
سپس به را درون قابلمه ریخته و با مقداري آب روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و کمی آبپز شود (این مرحله اختیاری است، یعنی می توان بدون آبپز کردن به آن را مستقیم داخل شربت ریخت، ولی اگر به را به قطعات درشت خرد کرده باشیم، مرحله آبپز کردن و نرم شدن حتماً بایستی صورت پذیرد)
سپس شکر را به آن افزوده و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آن حل بشود و شکر قوام بیاید بعد جوهر لیمو را درون مقدار کمی آب حل می کنیم و به قابلمه می افزائیم بعد حرارت را ملایم می کنیم و یک دمکنی یا دستمال روی در قابلمه قرار می دهیم این جوشیدن ملایم با دمکنی و درون شربت غلیظ سبب خواهد شد که رنگ مربا قرمز شود
وقتی مربا روی حرارت به غلظت مناسب رسید (البته این مربا بایستی حتماً غلیظ باشد) به مدت 24 ساعت بهتر است درون قابلمه باقی بماند
وقتی مربا سرد شد داخل ظرفاي در دار ريخته و جاي خنك نگه ميداريم
اضافه کردن نظر