جالبه بدونید که دانشمندان در مقالهای که در مجله « Journal of Applied Phsiology» نشر شده ، می نویسند طبق تحقیقات زردچوبه برای سلامتی قلب بینهایت مفید ثابت شده است
این ادویه پرخاصیت نه تنها عطر و غذا را بهبود داده ، بلکه سلولهای سرطانی را نیز از بین می برد
این ادویهی هندی همچنین از کورشدن و زوال عقل جلوگیری میکند .
شاید جلوی مهمانها، زردچوبه در مقابل زعفران اصیل ایرانی کم بیاورد، ولی به تازگی متوجه شدهاند شاید بتواند جلوی پزشکان از خجالتمان در بیاید. این یافته اخیر محققانی است که روی اثر زردچوبه روی پیشگیری از دیابت نوع ۲ کار کرده اند.
گزارش محققان تایلندی نشان میدهد که ۹ ماه مصرف کپسولهای حاوی ماده فعال موجود در زردچوبه میتواند افراد مستعد به ابتلا به دیابت نوع ۲ را از این خطر دور کند. چنان که در همین مدت، از بین افرادی که آنها هم استعداد ابتلا به دیابت را داشتند ولی این کپسولها را مصرف نکرده بودند، ۱۶ درصدشان به دیابت مبتلا شده بودند.
در این بین مشخص شد این افراد کاهش وزن و کاهش سایز (دور کمر) پیدا کرده بودند و احتمالا اثر زردچوبه، در کاهش احتمال ابتلا به دیابت، ناشی از همین اثر است؛ چون پیشتر مطالعات نشان دادهاند که چاقی باعث جلوگیری از اثر انسولین در بدن، بالا رفتن قند خون و در نتیجه ابتلا به دیابت میشود.
به گفته این محققان، ماده استفاده شده در این کپسول، مادهای است موسوم به کورکومین، که باعث رنگ زرد این ادویه میشود. بنابراین میتوان گفت غذاهای زردشده با زردچوبه هم ممکن است به اندازه کافی به سلامت ما کمک کند. البته ناگفته نگذاریم که هنوز تا استفاده درمانی از این ماده، در پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعد، راه درازی در پیش است.
دکتر فرنوشصفوی فر
اضافه کردن نظر